Nederlands Kampioenschappen Kettlebellsport!

Twee keer goud op het Nederlands Kampioenschap, zes gouden medailles op de Dutch Kettlebell Open: Jaap’s Gym heeft laten zien hoe het moet in Volendam dit jaar!

Negen deelnemers, drie scheidsrechters en onze supporters druppelden om de beurt binnen. Van de meesten hoorde ik dat ze vrij zenuwachtig waren. Zelf had ik de avond ervoor een nachtmerrie dat ik de kettlebell al na drie minuten neer moest zetten, gelukkig kon ik mezelf afleiden door mij (onnodig) druk te maken om wie wanneer moest beginnen aan de warming up en of iedereen er wel aan dacht minstens twee uur voor de tijd iets te eten.

Het was een mooie dag waarbij mensen met trillende handen het podium op gingen en uiteindelijk opgelucht het podium weer afstapten. Een dag waarop iedereen (ook mensen twee straten verderop) luid en duidelijk coach Jaap hebben gehoord. Een dag waarop ik als trainer enorm trots was op iedereen en daardoor hier en daar de tranen in de ogen had staan.

NKNory

Enkele hoogtepunten;

  • Annemiek die met enorm doorzettingsvermogen de tien minuten 16kg longcycle heeft volgehouden.
  • Ruud en Nico die de grote uitdaging van de 20kg aangingen; heel veelbelovend voor de toekomst!
  • Sebastiaan en Nory die beiden niet kettlebellsport als hoofddoel hebben en toch twee prachtige sets hebben neergezet.
  • Jaap die met één rep verschil van zijn grote concurrent Pascal verloor, terwijl hij vorig jaar met één rep verschil van Pascal won.
  • Nikee die tijdens de laatste trainingen eindelijk haar rust in de beweging had gevonden en dit door de druk toch weer kwijtraakte; volgende wedstrijd komt dit helemaal goed. (Super trots op jou!)
  • Wendy, die altijd zo hard werkt dat ze zelfs met gescheurde handen gewoon verder traint, had net op tijd geleerd de wissel te maken en heeft een prachtige score neergezet op de 16kg biathlon, zonder haar handen te scheuren!

In de verschillende klasses hebben de heren van Jaap’s Gym gouden en zilveren medailles verdient. De dames van Jaap’s Gym steken met kop en schouders boven de rest van de Nederlandse kettlebellsters uit en hebben dan ook niet alleen gouden en zilveren medailles mee naar huis genomen, maar ook de titels Nederlands Kampioen Biathlon en Nederlands Kampioen LongCycle!

NK2013

(Deze post is geschreven door Naomi, Kettlebell trainer bij Jaap’s Gym en tevens Nederlands Kampioen Longcycle, 103 reps met 18kg!)