Singelloop 2013: Hoera we mogen weer rennen!

Iedereen heeft wel een onderdeel op de gym waarbij men, zodra het genoemd wordt, een diepe zucht laat in de hoop dat het van de training geschrapt wordt. Ik kan mij geen beter voorbeeld indenken dan hardlopen. Dus toen de Singelloop werd aangekondigd binnen de gym als zondagse collectieve activiteit, werd dit niet met veel enthousiasme ontvangen. Uiteindelijk waren het Edward en ik die aan de bak mochten op een zondagmiddag in het Volkspark, Enschede.

singelloopDe ideale voorbereiding was verre van aanwezig geweest. We hadden nog nooit samen gelopen, de avond ervoor een drum and bass feest gehad en Edward’s laatste hardlopen was de OCP run van maanden terug. Maar we moesten Jaap’s Gym vertegenwoordigen, dus de oldschool witte shirts gingen aan over de thermoshirts, het was koud en nat die ochtend en met redelijk frisse moed liepen we om 14:00 naar de start.

Ondanks een voorzichtig begin liepen we moeiteloos de kilometers af. Hier en daar kregen we nog support van bekenden en familie. Na een kilometer of 5 zonder enige moeite te hebben gelopen ging het tempo omhoog en dit bleef ook zo tot de finish. Edward melde dat we “heel makkelijk liepen en daardoor waarschijnlijk te snel gingen” maar gezien we al dik over de helft waren kon het prima. We trainen niet voor niets 4 tot 5 keer per week, dat moet toch ergens goed voor zijn! Vele medelopers die ons aan het begin voorbij gingen werden nu weer ingehaald.

Uiteindelijk hebben we 43:45 gedaan over de 8.1km van de Singelloop. Een persoonlijk record voor ons beiden op zo’n afstand. Nog belangrijker dan het statistiek was de lol die we hebben gehad. Samen lopen was gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Volgend jaar weer!

(Deze post is geschreven door Sebastiaan, momenteel trainer in opleiding bij Jaap’s Gym).