Een dag met Ton Leenders.

Zaterdag 21 september zijn Jaap en ik richting Amersfoort gereden voor een cursus olympic lifting van Ton Leenders. Deze dag was georganiseerd door Crossfit Amersfoort, zij hadden Ton Leenders gevraagd om voor hun leden en geïnteresseerden de disciplines van gewichtheffen toe te lichten. Ton Leenders is van 1980 tot 1994 professioneel actief geweest in het gewichtheffen, met hele mooie prestaties.

Jaap en ik wilden graag naar iemand die ons verder kon helpen en die het liften op een andere manier benaderde, er zijn immers veel verschillende manieren en gedachten in de wereld van gewichtheffen.

De cursus begon die dag voor Jaap en mij redelijk bij de basis, wat jammer maar begrijpelijk was. Ton speelde mooi in op de groep die voornamelijk bestond uit mensen uit de Crossfit wereld, die enigszins andere eisen stelden aan hun trainingsmethodiek dan gewichtheffers. Naarmate de dag vorderde kwamen er hele mooie pointers en technieken aanbod die zeer zeker bruikbaar waren. Voor ons en uiteindelijk ook onze leden!

Nieuwe manieren ten opzichte van de schouderpositie, het benaderen van de eerste pull en van de halterstang zijn goed opgenomen en inmiddels ook al ingevoerd in de gym. De resultaten van deze dag zijn dus al zichtbaar!

Bij deze een bedankje aan Ton en Crossfit Amesfoort voor het verbreden van onze kennis en hopelijk tot ziens!

(Deze post is geschreven door Edward, trainer bij Jaap’s Gym).