22 September: Kettlebell Meet Haltern am See!

Afgelopen zondag is ons kettlebell team met een busje en een auto naar Duitsland gereden voor een vriendschappelijke wedstrijd. Om half 9 op de gym verzamelen waar Jaap ondanks zijn koorts alvast thee en koffie had klaargezet. Na een goed uur rijden kwam we aan bij Choice of Champions en hadden we nog ruim de tijd om ons voor te stellen en eens goed rond te kijken.

In totaal hadden we 12 deelnemers waarvan voor velen dit de eerste keer was om voor een publiek te laten zien wat ze kunnen. Natuurlijk waren we allemaal zenuwachtig, iedereen had voor zichzelf mooie doelen gesteld! Een wedstrijd, zelfs een vriendschappelijke waarbij de grootste tegenstander jijzelf is, is toch echt anders dan een training. De mind set is anders, je hebt een heel specifiek doel voor jezelf gesteld, er is een lekker gevoel van adrenaline en focus; dit is het moment om het te doen en alles wordt gegeven om dat doel te bereiken!

Uiteindelijk bleek dat de zenuwen nergens voor nodig waren en dat iedereen zelfs nóg beter heeft gepresteerd van verwacht. We mogen allemaal erg trots zijn op onszelf, op de behaalde reps en het laten zien van een mooie techniek!

Met hernieuwde motivatie trainen we nu natuurlijk gewoon verder voor het open- Nederlands kampioenschap! Lijkt het je ook leuk om het competitie gevoel mee te maken? Kom dan een keer trainen, maandag of donderdag om 18:00 uur.

Een eervolle vermelding gaat uit naar onze zieken; Rianne en Janneke hebben wij helaas moeten missen, hopelijk kunnen zij er de volgende keer wel bij zijn! Ook Jaap was ziek maar dit hield hem niet tegen om de hele dag iedereen aan te moedigen en te coachen, bedankt!

(Deze post is geschreven door Naomi, Kettlebell trainer bij Jaap’s Gym)