Jaap's gym @ OCP RUN 2012

Afgelopen weekend heeft een selectie van Jaap zijn gym mee gedaan aan de Outdoor challenge run 2012. Wij verschenen met negen deelnemers aan de start. Velen waren toen onbewust van wat hen te wachten stond, en welke grenzen zij moesten verleggen! De run bestond uit een twintig tal hindernissen of opdrachten over een afstand van zeven kilometer. Voor sommigen van ons was de afstand een hindernis op zichzelf, maar wat mij vooral opviel was dat wij als team elkaar wisten te motiveren alle hindernissen over te komen! Ik zelf heb die dag als erg leuk ervaren en zeker voor herhaling vatbaar!


De hindernissen verschilden erg van tot het simpel klimmen over een boomtak met behulp van een touw, of een complexe combi van apen-hang naar lianen gevolgd door een cargo-net met als eind een triangel op 2 meter hoogte, WUT!
Het waden door een beek onder bruggen door vond ik zelf erg leuk. Ik had als laatste man het voordeel hierbij dat alle onderwater liggende obstakels werden gevonden voor ik mij er aan kon bezeren :D

Verder hadden wij als team de opdracht boomstammen mee te nemen over een afstand van ongeveer een kilometer, halverwege moest die boomstam door midden gehakt worden. De volgende keer kies ik er dan wel voor om een minder dikke boom mee te nemen… (godver***!!)
Wij hadden wel degelijk een doelstelling om ons van onze beste kant te laten zien. Als wedstrijd loper krijg je een bandje die je kan verliezen op een hindernis als je die niet haalt. Je begrijpt natuurlijk wel dat wij zonder techniek en specifieke voorbereiding, met een tijd van ruim twee en een half uur als team. geen kans handen op een eerste plaats…

Maar niemand wilde van ons dat bandje kwijt! Helaas, helaas! Is dat niet gelukt, maar ik zelf was erg onder de indruk van het doorzettingsvermogen van onze deelnemers. En ik ben ook best trots op hen, omdat van de negen deelnemers er vier zijn overgekomen met bandje! Met 1 iemand MIA (missing in action)
Volgend jaar zullen we zeker weer verschijnen aan de start en ik denk dat er dan wel twee teams van Jaap’s gym zich inschrijven voor de run. Enige voorbereiding zal dan zeker inhouden, Houthakken, kano varen, boogschieten, beetje touwklimmen en heel veel plezier hebben!

Advertenties