Any Time, Any Place!

Philip, een lid van ons sinds oktober, ging voor zijn werk een maand op training. Dit betekende een verblijf in een hotel en geen mogelijkheid om door de week bij Jaap’s Gym te komen trainen. Ik heb hem aangeboden om een programma voor hem te schrijven zodat hij zijn goede gewoonte van het trainen door kon zetten. Dit heeft hij heel erg goed gedaan! De discipline die hiervoor nodig is vind ik persoonlijk erg knap. Ik heb hem gevraagd om over deze maand een stukje te schrijven voor de website, maar had niet verwacht zo’n mooie testemonial te krijgen! Hieronder het resultaat. Dank je wel Philip!
Het was een niet al te warme dag in oktober toen ik door een vriend van me werd geïntroduceerd in de wondere wereld van “Fitness, maar dan anders”. Hij was er lyrisch over en probeerde me iedere keer over te halen om een keer een proefles te draaien. Nou ging ik vroeger (als jochie van 16) vaak naar de sportschool maar vond dat al gauw vervelen. Want op een gegeven moment gaan de apparaten het werk voor je doen.
Het werd een routine, met iedere keer een gewichten blokje meer. De verveling sloeg toe en ik ging weer op zoek naar wat anders… Toch kwam ik iedere keer weer terug bij de sportschool, waarbij ik fanatiek begon en na een paar maandjes weer stopte.
Goed voor een jojo effect qua gewicht kan ik je vertellen! In de tussentijd hebben veel mensen mij van diverse dingen proberen te overtuigen tot en met Zumba aan toe! Dus erg happig op weer iets nieuws was ik niet.

Maar goed, met een kleine sputter op heb ik toegegeven aan zijn pleidooi en ben ik een keer gaan kijken. En man! Wat ben ik daar blij van zeg. De training bij Jaap’s Gym betekent voor iedereen weer wat anders en het is ook iedere keer weer wat anders. Iedereen heeft zijn eigen doelen en zijn eigen doorzettingsvermogen erin. Je hoeft je dus nooit te schamen tijdens een les zoals je soms wel eens naast een halve bodybuilder staat in de sportschool. Het is lekker, varierend en fun.

De plek waar ik train is bij Jaap’s Gym in Oldenzaal (zoals eerder vermeldt) en dat bevalt me geweldig. Jaap is zelf gepassioneerd met gewichtheffen/Strongmen/turnen/Kettlebells bezig en dit draagt hij goed over in zijn lessen. Een geweldige trainer die de tijd neemt voor jouw persoonlijke ontwikkelingen waarbij hij focust op je positieve dingen en de mindere stapje voor stapje ontwikkelt MET je.

Tijdens mijn eerste les werd er met kettlebells gezwaaid. Dat zijn zeg maar bowlingballen met een handvat eraan. En daar merkte ik het “gym gevoel” voor het eerst. Het kwam namelijk allemaal uit mezelf en niet uit een apparaat waarbij je niks verkeerd kan doen.

Helaas kwam voor mij een trainingsmaand van mijn werk waarvoor ik een maand lang in een hotel ver bij Oldenzaal uit de buurt moest zitten. Balend dat ik een maand mijn training moest missen vroeg ik Jaap om een oplossing. Enthousiast vertelde hij me dat hij wel een programma voor me wou schrijven zodat ik in het hotel kon trainen. Ge-Wel-Dig!!

Lekker verwend met mijn programma op google docs, een kettlebell, springtouw en pullup rek te leen ging ik december in. Jaap had me van te voren al gewaarschuwd dat de programmering heftig kon zijn en dat was het ook. Niet alleen de oefeningen maar ook de dingen erom heen confronteerden mij met mezelf.

Ok ok.. beetje vaag i know… maar om in je eentje een zware workout te doen na lange werk/trainingsdagen vereist wel wat doorzettingsvermogen. Ook hier schoot Jaap zeker niet te kort. Door contact via de Facebook groep, whatsapp, sms en de telefoon bleef ik gemotiveerd en had ik een stok achter de deur om door te zetten. (kon bijvoorbeeld geen smoes gebruiken dat het regende, want dan eist jaap een screenshot van buienradar.nl, haha).

Voor iedere workout had ik het gevoel van: “Oh man.. dit is zwaar!” en dat werd tijdens de workout alleen maar erger. Maar iedere keer als ik klaar was en een verslagje typte op docs voelde ik me weer trots en voldaan. En op sommige dagen extra trots en voldaan.
Zo waren er een paar programmeringen waarbij ik naar buiten moest. Nu moet je begrijpen dat er niet veel ruimte was, en zeker geen park of iets dergelijks.. Het alternatief was dus een fietspad met een beetje groen dat ik had uitgezocht maar wat naast een drukke winkelstraat liep. Een beetje schaamte heb ik hiervoor moeten overwinnen want als je daar met een kettlebell zwaait of sprint-stopt-sprint-stopt, gaan mensen je toch raar aan kijken hoor. Aan de andere kant laat het wel prachtig zien hoe je overal en nergens je training kunt doen. Je hebt tenslotte niet 1000,- euro aan apparatuur en een grote ruimte nodig om te trainen, slechts jezelf en je toewijding.

Voor mijzelf is deze manier van fitness iets gebleken wat mij helpt (zowel prive als zakelijk) om drempels te overwinnen. Mijn doorzettingsvermogen te verhogen en niet bang te zijn voor wat, op het eerste oog, onmogelijk lijkt. Als added bonus ben ik ook nog eens hard aan het afvallen en begin ik lekker gespierd te raken.

Ik kan het iedereen aanraden en dan vooral bij Jaap’s gym. Zelf ben ik in ieder geval verslaafd en erg blij dat ik deze vorm van training in mijn leven mag verwelkomen. En je weet… regen, schaamte, ruimte, materiaal of tijd is geen excuus om fit te worden!

Advertenties