Ode aan John Henry.

Of John Henry echt bestaan heeft is voor mij geen discussie. Hoe anders kom je op het geniale verhaal van hem. Toen de spoorrails werden gelegd naar het Westen van de VS, werd hij aangenomen als “Steeldriver” (het in de grond slaan van stalen pennen zodat de trails op z’n plek bleef liggen). Hij werd een echte legende toen de Steam Powered Hammer (een hamer die op stoom werkt) zijn werk over zou nemen en hij de uitdaging aanging. Hij zou de machine kloppen, een race van man tegen machine.

Het resultaat raad je natuurlijk wel. John Henry won de race. Maar zeker niet zonder kleerscheuren. Toen de race eenmaal gelopen was en hij deze gewonnen had, overleed hij door uitputting (iets wat onze crossfitters zich misschien wel kunnen voorstellen :P).

Een leuk weetje trouwens. Ze denken dat hij een man was van 1.83 meter (klein hier maar in de VS aan de grote kant), hij 91 kilogram woog en een hamer gebruikte van 9 kilo, die hij overigens licht vond :D.

Na het vertellen van dit geniale verhaal is hieronder de workout die ik hierop gebasseerd heb. Een workout die bij John Henry past :). De Team John Henry duurde lang, was zwaar, maar zeker ook vermakelijk. Kay werd aan het einde van deze workout uitgroepen tot de John Henry van de dag :P.

Advertenties

2 Reacties op “Ode aan John Henry.

Reacties zijn gesloten.